No Noise. At Selfridges

No Noise space located inside Selfridges in London, Birmingham and Manchester  is a space where it is intended that the visitor-buyer can abstract from the overdose of information it is usually exposed.

As we become increasingly bombarded with information and stimulation, the world is becoming a noisier place. In an initiative that goes beyond retail, Selfridges invites you to celebrate the power of quiet, see the beauty in function and find calm among the crowds.

The Silence Room

When Selfridges first opened its doors in 1909, Harry Gordon Selfridge created a Silence Room where busy shoppers could “retire from the whirl of bargains and the build up of energy”. They think we all need it now more than ever, so are bringing it back as part of its No Noise initiative.

Designed by Alex Cochrane Architects, this reincarnation of The Silence Room has an insulated inner-sanctum, shielded from the noise and human traffic of the store.

How to use The Silence Room

Selfridges invites you to use this space to relax, unwind and de-stress. The only thing they ask is that we leave our shoes, phones ans 21st century distractions in the lockers provided.*

*Be aware all items are left at your own risk.


El espacio Sin Ruido (No Noise) se trata de un espacio dentro de los propios centros Selfridges de Londres, Birmingham y Manchester donde se pretende que el visitante-comprador se abstraiga de la sobredosis de información a la que habitualmente está expuesto.

Constantemente nos bombardean y estimulan con información y cada día que pasa el mundo se está convirtiendo en un lugar más ruidoso. Por este motivo, en una iniciativa que va más allá de las ventas, Selfridges te invita a celebrar el poder del silencio, ver la belleza por si sola en funcionamiento y encontrar la calma entre la multitud.

La Sala del Silencio (The Silence Room)

Cuando Selfridges abrió sus puertas en 1909, Harry Gordon Selfridge creó una Sala del Silencio donde los estresados compradores podían “retirarse de la vorágine de negocios y la acumulación de la energía”. Ahora Selfridges piensa que de nuevo lo necesitamos más que nunca, por lo que ha traído está idea de vuelta como parte de la iniciativa Sin Ruido (N0 Noise).

Diseñado por los arquitectos Alex Cochrane, esta reencarnación de la Sala del Silencio tiene un aislamiento interior-santuario, que protege del ruido y el tráfico humano de la tienda.

Cómo utilizar la Sala de Silencio (How to use The Silence Room)

Selfridges nos invita a utilizar este espacio para relajarnos, descansar y desestresarnos. Lo único que piden es que nos descalcemos, apaguemos nuestros teléfonos y dejemos momentaneamente cualquier tipo de distracción tecnológica del siglo 21 en los armarios.*

*Selfridges no se hace responsable del robo o la pérdida de dichos ítems.

No Noise, Selfridges

No Noise, Selfridges

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s